UVREDE I PRIJETNJE: Napali Vlatku Pokos – napisala da je ponosna na partizane

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Da je ponosna na partizane koji su se borili na strani svjetla i da prezire fašiste kao i one koji ih veličaju danas u Hrvatskoj, objavila je Vlatka Pokos na Instagramu.

Naša pjevačica i televizijska voditeljica, koja danas živi u Kanadi, objavila je to uz fotografiju kako partizani ulaze u Zagreb 9. svibnja 1945. godine.

Oglasila se i nakon toga ogorčena na napade i ružne poruke, pa je na Instagramu napisala:

Nakon mog jučerašnjeg posta doživjela sam degutantne napade i poruke, čak od nekih ljudi koje sam smatrala prijateljima.

U Hrvatskoj, ako nisi ustaša i znaš nešto o povijesti, proglašen si izdajicom, komunistom, jugonostalgičarem.

Nisam ni jedno od toga, željela sam Hrvatsku kao i ostalih 96 posto građana na referendumu.

Duboko sam razočarana onim što je Hrvatska danas. Leglo korupcije, mržnje, lopovluka, profašizam i revidiranja povijesti. Vjerujem da je to najveći razlog iseljavanja iz Hrvatske.

Sanjam o civiliziranoj zemlji koja prihvaća i tretira sve ljude jednako. Nažalost, većina se utapa u bolesnom nacionalizmu i mržnji.

Maloumnici ne shvaćaju da bez partizana Hrvatske ne bi bilo. Fašistička NDH bila bi kažnjena i raskomadana između velikih sila.

Ali opet, potrebno je malo zdravog razuma i povijesnih činjenica da bi se moglo razmišljati na normalan i objektivan način.

I za kraj, ako trebam birati između ustaša i partizana, tu dileme nema: BIRAM PARTIZANE, ANTIFAŠISTE.

Uostalom, poslušajte što je govorio Franjo Tuđman. On je bio ponosni partizan i antifašist.

Komentiraj