BRANKO BAČIĆ: Da znamo upravljati državom govore makroekonomski podaci

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić upitan je da komentira izjavu ministra Ćorića o tome kako nam ne trebaju teze o hrvatskoj nafti, vodi i plažama te da je nafta ionako Inina.

“Ja ću vam reći kakva je danas Hrvatska, ja držim da je danas Hrvatska uređena zemlja koja je dohvatila sve svoje strateške ciljeve, kako unutarnje tako i vanjskpolitičke. Članica smo NATO-a i EU-a i kao država, da bismo postali članica tih zajednica morali smo svoje ponašanje i zakonsku regulativu uskladiti s tim najrazvijenijin državama članicama. Da znamo na koji način ćemo upravljati državom govore podaci, prije svega makroekonomski.

U ovom trenutku i Hrvatska i Europa i svijet prolaze kroz dosad nezablježenu zdravstvenu krizu koja ima velike gospodarske posljedice. Hrvatsko gospodarstvo bit će jedno od najbrže rastućih u EU. Podaci o rastu minimalne, medijalne i prosječne plaće, mirovina i BDP-a govore o tome ima li ova Vlada i na koji način odgovor na izazove. U tom kontekstu gledam postupanje ove Vlade i njezin način rada”, rekao je Bačić, kako piše N1.