BOŽO PETROV: Plenković ima model – samo treba tajnici reći da pripremi rješenja

božo petrov

Most će u iduća dva tjedna u saborsku proceduru uputiti prijedlog za osnivanje Istražnog povjerenstva za upravljanje javnim tvrtkama.

Čelnik Mosta Božo Petrov očekuje podršku ostalih stranaka jer vjeruje da je svima u interesu veća transparentnost u radu, te upravljanju javnih tvrtki u korist građana.

“Ne želimo doći u situaciju da sutra gledamo na HEP, kako danas gledamo na INA-u. Zaista, mislim da je vrijeme da se okrenemo od tvtki koje mogu značajno doprinjeti prema tvrtakama koje posluju s minusom koje prirodno trebaju biti na tržištu i koje ne upravljaju takvim resursima da bi državama nad njima trebala imati kontrolu”, rekao je Petrov.

Komentirajući obrasce koje su građani dobili na popunjavanje, unatoč tome što je premijer Plenković najavio odgodu poreza na nekretnine, Petrov je poručio da premijeru ne bi trebao biti problem obustaviti uvođenje poreza aludirajući na potez kojim je prije nekoliko mjeseci smijenio trojicu Mostovih ministara.

“Predsjedniku Vlade ne bi trebao biti problem, rekao je da se ništa u Vladi ne događa bez njegovog blagoslova, pa samo tajnici treba reći da pripremi rješenja”, rekao je Petrov, prenosi Media servis.

Komentiraj