BOJI LI SE ŠKORE?: Evo što je na pitanje odgovorio Zoran Milanović

Obilježava se Dan antifašističke borbe. Spomen je to na 22. lipnja 1941., kada je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, a ondje je i SDP-ov kandidat na predsjedničkim izborima Zoran Milanović, koji je ranije najavio da će upravo ondje započeti svoju kampanju.

Izvor: Media servis

”Danas je 22.6. Ja sam u ponedjeljak najavio da idem na ovaj put, bitku, borba se nastavlja. Dan je antifašističke borbe. Smatram da moram biti ovdje, sa svojim prijateljima, kolegama, s ljudima koji do toga drže.”

Kaže, kalendar se tako poklopio da je baš ovaj datum početak njegove predizborne kampanje. A evo što je rekao na pitanje koga smatra najvećom konkurencijom: ”Sebe. Sam sebe.”

A boji li se Miroslava Škore?

“Nema tu straha, nadmetat ćemo pa tko bude uvjerljiviji i jači. Vjerujem da će Hrvatska odabrati moderno, ne mogu reći novo lice, ali nisam ni tako star i potrošen, ali jesam li to će biti taj strašni sud naroda kojem sam bio izlagan više puta”.

Osvrnuo se i na raniju izjavu premijera Andreja Plenkovića da je prošli put izgubio od njega pa da će možda i ovaj put od nekog drugoga. Kaže, da nije on izgubio.

“HDZ je dobio malo više glasova od SDP-a i od tog trena sam smatrao da više nemam morlano pravo tražiti da budem mandatar. To nije realno, tako funkcionira demokracija”, rekao je Milanović.

U Brezovici nema državnog vrha, odnosno premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića ni predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Poslali su svoje izaslanike Dražena Bošnjakovića i Antu Deura, dok Jandroković nije poslao nikoga u ime Sabora jer nije ni dobio pozivnicu od organizatora.