BLIZANKE SPOJENE GLAVAMA: Osuđene su jedna na drugu – njihovi su mozgovi spojeni u jedan

hogan, krista, tatiana

Danas sedmogodišnje djevojčice Krista i Tatiana Hogan radost su obitelji, a njihova majka Felicia kaže da nikada nije požalila što ih je rodila, iako su joj sugerirali pobačaj

Djevojčice svako malo priređuju neko iznenađenje za koje se potom zainteresiraju i liječnici i drugi stručnjaci. Tako su roditelji vidjeli kako one ne moraju istovremeno gledati televiziju. Ako jedna gleda, druga zna što se događa.

Liječnici su utvrdili kako Tatianu i Kristu, sijamske blizankinje, spaja jedna specifična moždana tvorevina. Zato one dijele onaj dio mozga koji podupire svijest, osjetila i motoriku. Učinjen je i test svjetlom. Jedna je sestrica imala sklopljene oči i nije mogla znati da će izvor svjetlosti biti usmjeren u oči one druge. Ali, osjetila je svjetlo.

Njihova majka Felicia Hogan u razgovoru za Channel 5, potvrdila je kako joj se čini da donose zajedničke odluke. Kaže:

„Uočavam da mnogo toga čine zajedno. Recimo, počnu se istovremeno smijati. Obično potom slijedi i neka šala koju su zajedno smislile. Ali, ne znamo kako… Ponekad nam je zbog svega teško, ali nikada nisam zažalila. Da imam stotinu života, ponovno bi ih rodila.“ (m. p.)