BITKA ZA OPSTANAK: Kakva je budućnost ove Vlade nakon niza potresa?!

vlada

MOST je jučer dao ultimatum prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku da časno odstupi zbog afere Konzultantica.

Rok istječe sutra, kada bi Vlada trebala na telefonskoj sjednici utvrditi stav o Karamarku, prenosi Media servis.

HDZ-ovci jutros sastanče, a Telegram donosi da ozbiljno razmišljaju o izlasku iz Vlade.

Vlada do subote mora poslati mišljenje Saboru na SDP-ovu inicijativu za opozivom Tomislava Karamarka.

MOST prijeti da će se njihovi ministri na sutrašnjoj telefonskoj sjednici izjasniti za opoziv. U HDZ-u pak za MS poručuju kako Božo Petrov i ultimatum ne mogu stajati u istoj rečenici i da su te priče izmišljotina.

Kao opcije se ponovo spominju preslagivanje većine ili novi izbori, jer kako prenosi Telegram HDZ ozbiljno razmišlja o izlasku iz Vlade. Trenutnu situaciju analiziraju profesori Dražen Lalić i Žarko Puhovski.

“Potpuno jasno da Vlada može donijeti jednoznačnu odluku većinom. HDZ-ova većina će kako sada stoje stvari, biti protiv toga da se prihvati odgovornost Karamarka, dok će, izgleda, Mostova manjina biti za. Međutim, to se onda prenosi u parlament, u Sabor, gdje će se Mostova glasačka ekipa moći pridružiti SDP-u i eventualno rušiti Karamarka. To ne mora značiti rušenje Vlade.”

“Nakon ljeta, u jesen ćemo u tom slučaju imati nove izbore ili će u HDZ-u doći do ‘sječe glava‘ ove ili one vrste, tako da će se pobuniti HDZ-ovci i morat će izabrati novog predsjednika vrlo kratko nakon reizbora. Sve su opcije tu otvorene.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!