ŽARKO PUHOVSKI: Tito i Karamarko imaju nešto zajedničko, osim što su rođendan slavili na isti dan

žarko puhovski

Politički analitičar Žarko Puhovski gostovao je na N1 televiziji i govorio o aktualnom stanju u vladajućoj koaliciji HDZ-ove Domoljubne koalicije i MOST-a nezavisnih lista.

Puhovski je rekao za N1 kako aktualna afera “Konzultantica” Tomislava Karamarka nanosi veliku štetu HDZ-u.

“Pitanje je može li Vlada ovo preživjeti, a ne Karamarko”, rekao je Puhovski. “Tito i Karamarko imaju nešto zajedničko, osim što su rođendan slavili na isti dan. Postojao je jedan vic o Titu koji se šaptao 70-ih, a glasio je “Tito je umro, ali mu se to nitko nije usudio reći.” To sada politički važi za Karamarka. Nitko mu se u stranci nije usudio reći to, jer oštećuje stranku…Ako HDZ bude imao snage i kaže da umjesto jednog predlažu drugog potpredsjednika, onda Vlada ide dalje, a Karamarko se povlači. No, u niti jednoj našoj stranci nema demokracije i nema nikoga tko ne ovisi o predsjedniku.”

Po mišljenju Puhovskog postoji nešto više od 50 posto šanse da Karamarko bude smijenjen.

“Ali tu će biti raznih ucjena, prodaja i kupnja. Nije ni sigurno da Zoran Milanović može sve svoje ljude dovesti u Sabor, jer on sam ne dolazi”, kaže Puhovski.

“S druge strane, eventualna odluka Karamarka da odstupi mogla bi pokazati da mu je do stranke i države stalo više nego do njega samoga, ali ipak mi se čini da će biti glasanje u Saboru, i da će rezultati biti “li-la”, za jednog do dva mjesta.”