BEUS RICHEMBERGH: Fašiste i nasilnike se u demokratskim društvima drži pod kontrolom

goran beus richembergh

Prijetnje smrću novinarima Maji Sever, Vojislavu Mazzoccu i sad najnovije Nataši Božić Šarić, a vjerojatno takve primaju i drugi koji se drznu svoj posao raditi časno i pošteno, dakle profesionalno, znak su vremena političke primitivizacije društva do razine fašizacije – piše u svojoj objavi na Facebooku Goran Beus Richembergh, zastupnik GLAS-a, kojem su također prijetili smrću.

Potom nastavlja:

Nema sumnje da u svakome društvu postoji stanovit broj fašista, nasilnika i fanatika. No u demokratskim društvima se takvi drže izoliranima i pod kontrolom, ne pripušta ih se u javni prostor i ne ohrabruje ih se na javno djelovanje.

U Hrvatskoj su visokopozicionirani huškači na mržnju tim i takvima odavno poručili da im je slobodno nasrtati na slobode, građanska i ljudska prava kako bi strah i mržnja natjerali čestite građane na apstinenciju.

Tako desnica nastoji nadoknaditi one glasove koje nije osvojila na izborima i onemogućiti javnost da je propituje za odgovornost na vlasti.

Govoriti i djelovati danas o tome i protiv toga pravi je domoljubni čin jer samo onaj tko čuva slobodu u svojoj zajednici i brani da njom vladaju strah i laž čuva njenu budućnost i smisao života u njoj.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/goran.beusrichembergh/posts/10210650905050013″ bottom=”30″]

Komentiraj