BANOŽIĆ KOMENTIRAO PREDSJEDNIKA: Evo što kaže o “mažnjavanju” 200 milijuna za avione

Ministar Mario Banožić je komentirao pozive predsjednika Zorana Milanovića da se objave ugovori za nabavku višenamjenskih borbenih zrakoplova, a koji tvrdi da je pri nabavci francuskih Rafalea ‘maznuto‘ 200 milijuna kuna.

Izvor: Media servis

Banožić tvrdi da se ugovori neće objaviti jer se zemlje ponuditelji mogu dalje javljati na druge natječaje pa nije korektno objavljivati detalje.

‘‘Imate PDV koji se plaća na nove proizvode i usluge koji će doslovno biti zabilježen u Ministarstvu obrane, a biti razdužen u Ministarstvu financija. Dakle taj novac ne ide iz Hrvatske. Imate iznos od 215 milijuna kuna koji se pojavio u javnosti na kojeg smo računali od prvoga dana, a odnosi se prije svega na izgradnju infrastrukture i hangara, na izgradnju zgrade gdje će biti smješten simulator koji je dio projekta. Nalaze se i dnevnice, troškovi putovanja, smještaja za više od 80 ljudi koji će provesti više od 19.000 sati‘‘, rekao je Banožić.

Rekao je to ministar nakon uručenja vojnih priznanja povodom Dana HRZ-a i 30. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Na novinarski upit zašto te ugovore bar ne pokaže predsjedniku koji sumnja, odgovorio je:

‘‘Predsjednik je bio upoznat od prvog dana. Kad je krenuo postupak natječaja bio je pozvan da stavi osobu predstavnika ispred Ureda predsjednika u radnu skupinu, nije to učinio. Nije dao mišljenje. Onog trena kada je donesena odluka bili su mu prezentirani jasni svi rezultati na Pantovčaku prije nego što su išli na Odbor za obranu. Bio je upoznat sa svim detaljima‘‘, rekao je ministar i dodao da ne može reći da ne zna detalje.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!