ODLAZAK GLUMCA: Preminuo Ranko Tihomirović, dugogodišnji član kazališta Komedija

Glumac Ranko Tihomirović, dugogodišnji član glumačkog ansambla kazališta Komedija, umro je u nedjelju u 70. godini, izvijestili su iz Komedije.

U Objavi na Facebooku se navodi:

“S tugom smo danas primili vijest da nas je jučer, 12. prosinca 2021. u 70. godini života zauvijek napustio umirovljeni član našega glumačkog anasmbla – gospodin Ranko Tihomirović.

Rođen je 3. lipnja 1951. u Čakovcu. Završio je studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a usavršavao se i na odjelu drame Cornell University (SAD).

Prvu premijeru za Kazalište Komedija odigrao je 1973., a u stalni je angažman primljen 1. prosinca 1988. Od tada je u matičnom kazalištu odigrao uloge u brojnim predstavama – dramskim i glazbenim: Mališan, Romeo i Julija, Car Franjo Josip u Zagrebu, Dubravka, Kidaj od svoje žene, Colombe, Đerdan, Barun Trenk, Matijaš Grabancijaš Dijak, Veliki manevri u tijesnim ulicama, Kralj je gol, Isus – sin čovječji, Noć u Veneciji, Gostioničarka, Gubec-beg, Janica i Jean, Piaf, Grubijani, San ivanjske noći, Posljednja večera u pogrebnom poduzeću, Jalta,Jalta…

Posljednji ispraćaj bit će u subotu, 18. 12. 2021. u 13:20 u krematoriju na Mirogoju.

Obitelji izražavamo iskrenu sućut.

Dragi Ranko, uvijek ćemo te se sjećati. Počivaj u miru”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!