BAČIĆEV POGLED NA OBNOVU: Skandalozno je da se političke opcije lome preko leđa građana

Nastavlja se saga oko poslijepotresne obnove. Nakon što je predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu, ministar graditeljstva Darko Horvat poručio je kako se dogodio proces samoobnove.

Izvor: Media servis

Poslije koalicijskog sastanka vladajućih, stanje s obnovom je komentirao i šef Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić.

“Nismo u potpunosti zadovoljni dinamikom i intenzitetom obnove. Mislimo da je ovo projekt svih nas neovisno o tome tko je nositelj pojedinog projekta i segmenta obnove. Političke opcije i institucije ovdje se nemaju potrebe lomiti preko leđa građana. To je nedopustivo, da ne kažem skandalozno.”

Komentirao je i stanje s novcem za obnovu iz Fonda solidarnosti.

“Zatražili smo da se ubrza i da se niti jedna lipa koja je iz Fonda solidarnosti proslijeđena, kako za Zagreb tako i za Petrinju, ne vrati u Bruxelles. Nego da se do roka koji je predviđen doista i utroši. I da u najkraćem roku naši sugrađani koji ne žive u svojim kućama nego su u nekim alternativnim smještajima, što prije vrate svojim kućama.”