MARIN MILETIĆ: Banovina po mjeri Plenkovića i kakva je to Hrvatska po njihovoj mjeri?

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić oštro je reagirao na situaciju u kojoj se obnavlja stan premijerovog predstojnika Zvonimira Frke Petešića dok ljudi na Banovini provode zimu u kontejnerima.

Pod naslovom “Banovina po mjeri Plenkovića” Miletić na Facebooku piše:

Kakva je to Hrvatska po njihovoj mjeri?

Država od potresa na Banovini nije obnovila niti jednu jedinu kuću. U službenom procesu. Na Banovini ništa, ali država zato je obnovila stan predstojnika ureda Premijera Zvonimira Frke Petešića.

Prije naroda, prije običnih i malih ljudi, prije svih onih koji spavaju u kontejnerima – u nadležnosti ministra Horvata obnavlja se stan moćnom HDZ-ovcu, šefu Plenkovićeva ureda. Ovaj naravno, na “majke mi” ne zna uopće što se događa. A jadan, tako nevin. Tisuće tih jadnih i nevinih priča iz kuhinje vladajućih svih ovih godina. Baš slatko.

Kakva je to Hrvatska po njihovoj mjeri?

Za njih fantastično mjesto za živjeti kako je rekao ministar Aladrović. Za tisuće siromašnih, za pola milijuna onih koji su napustili našu državu – nije baš tako, zar ne? Žalosti gledati količinu njihove bahatosti. Njihove oholosti. Njihove samodostatnosti.

Ali, neka. Neka su takvi. Točno su onakvi kakve ih je hrvatski narod birao. Da kradu, muljaju, obmanjuju, prave notornim budaletinama sve nas. Točno takve kakvi jesu. Da se busaju u prsa svojim hrvatstvom, a pritom ne brinu za nacionalne interese, da pune prve redove u crkvama, a zatim propagiraju zakone protivne kršćanstvu, da narod lažu i obmanjuju dok oni sebi i svojima pune džepove. Da od naroda traže stroge mjere, a oni po privatnim razuzdanim pijankama se smiju tom istom narodu kako je glup i stupidan. Da, točno su takvi kakve je narod birao.

A birao ih je pogotovo onaj dio naroda koji ne ide na izbore i ne sudjeluje u demokratskim procesima. Ti naši sugrađani imaju najveću odgovornost. I svaki put kada se budemo dodatno migoljili u blatu, kada nas bude gušila neka nova afera, milijunska krađa. Svaki put kada se budu vozikali s automobilima koji vrijede više od prosječnih stanova, svaki put kada vam se smiju u facu… Sjetite se svih onih koji na izborima ostanu doma.
Ovi samo rade ono što vole. Uzimati. Sebi.

A ovi koji ostaju doma na izborima im to dopuštaju.

Ne plačem ja zbog sebe. Posla ima napretek i života izvan politike. Ali, jadan narod koji je tako slijep pored zdravih očiju i gluh pored zdravih ušiju. I jadni svi oni koji imaju zadaću brinuti o narodu da progleda. I njihova je odgovornost velika. Bit će nam svima baš zanimljiv onaj susret s Kristom Kraljem.