ANDREJ PLENKOVIĆ: Ne prihvaćam rasprave koje su na osobnoj razini

andrej plenković 1

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, kazao je u subotu kako smatra da je njegov suparnik, čelnik SDP-a Zoran Milanović promašio kampanju te se bavi nekim drugim modelom komunikacije, ispod razine onoga što on (Plenković) želi da u Hrvatskoj bude “mainstream političkog diskursa”.

“Ne prihvaćam rasprave koje su na osobnoj razini, niti kvalificiranje drugih zemalja i drugih naroda, te mogu reći da birači imaju izbor između njegove potrošene politike i potrošenog programa i našeg transformiranog i novog HDZ-a na europskoj razini s kvalitetnim ljudima”, poručio je Plenković u Karlovcu gdje je posjetio Dane piva.

Priča o uhićenju navodnog hrvatskog obavještajca za Plenkovića je “još jedan od neuobičajenih slučajeva koji se u posljednje vrijeme događaju u javnom i medijskom prostoru Hrvatske i Srbije”.

“Ja nemam nikakav ‘naslov’ da bih bio detaljno informiran bilo od službi ili nadležnih ministarstava, ali smatram da je potrebno da sve nadležne institucije ispitaju o čemu se radi, o kojem je čovjeku riječ te je li imao ikakve kontakte s nekom od hrvatskih službi. Pa ako nije, kao što je čini mi se rekao premijer danas, onda treba s vlastima u Srbiji vidjeti o čemu se radi, odakle poveznica s Hrvatskom”, rekao je Plenković.

Dodao je i kako smatra da treba smiriti tenzije jer “imamo niz otvorenih pitanja sa Srbijom, a sve datiraju od vremena velikosrpske Miloševićeve agresije”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!