ANDREJ PLENKOVIĆ: Hasanbegoviću je bilo ponuđeno mjesto, nije prihvatio, žao mi je

Podijelite članak

Andrej Plenković

U Središnjici HDZ-a počela je sjednica Predsjedništva, a tema je i popunjavanje saborskih odbora.

Postavljalo se i pitanje hoće li u odbor za medije nakon Gorana Marića doći bivši kontroverzni ministar kulture Hasanbegović.

HDZ-ov glavni tajnik Goran Jandroković pak je poručio: “Funkcije predsjednika saborskih odbora nisu mjesta gdje se netko namiruje nego na ta mjesta dolaze ljudi koji su stručni za određena područja. Ministri koji su bili ministri određenih resora imaju dobre kvalifikacije za vođenje ili članstvo u određenim parlamentarnim odborima i oni su kandidati za čelna mjesta u saborskim odborima”, poručio je Jandroković.

Premijer Andrej Plenković dao je pak izjavu za medije, nakon što je imao sastanak sa svim ministrima i predstavnicima stranke.

“Mi smo danas raspravljali, Hasanbegoviću je bilo ponuđeno mjesto predsjednika Odbora za kulturu i znanost, nije prihvatio, žao mi je.”

“Hasanbegović je odbio biti na čelu odbora jer ima neki svoj raspored, da ima neke svoje razloge i to je njegovo pravo. Mi imamo normalan, vrlo civiliziran, kulturan dijalog, on je dao doprinos radu Vlade, izabran je u Hrvatski sabor, ostvario je respektabilan rezultat, ali moramo stvari postaviti vrlo jasno: novi predsjednik Vlade, mandatar, bira svoje suradnike i ministre. Ne namjeravam se ni s kim obračunavati, mi smo svi dio iste stranke, naprotiv”, kazao je Plenković navečer u intervjuu u Dnevniku Nove TV.

“Ministarstvo uprave će predložiti modifikaciju zakona, napravili smo temeljitu analizu prošle Vlade. Jedan od ključnih prioriteta je bilo upravljanje državnom imovinom, i učinci upravljanja. Smatramo da jedno čvršće upravljanje imovinom može pridonijeti rješavanju niza problema s vlasništvom i državnim proračunom”, kazao je o Goranu Mariću.

Komentiraj