FINALE KRVAVOG OBRAČUNA: Optužen ubojica koji je ubio susjeda u riječkom neboderu

rijeka, neboderi

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1941.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (25. 10. 2016.), stoji na njihovim stranicama.

Okrivljenika se tereti da je 5. srpnja 2016. u Rijeci, u prizemlju zgrade u kojoj prebiva; u stanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svojeg djelovanja niti upravljati svojim postupcima; nakon što je inicirao verbalni i fizički sukob sa 54-godišnjim susjedom, ispalio više metaka iz pištolja u njega.

Oštećenik je zadobio više ustrijelih i prostrijelih rana glave i tijela od kojih je preminuo.

Tijekom istrage je provedenim vještačenjem utvrđeno kako okrivljenik zbog teže duševne smetnje nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka niti upravljati svojom voljom. Budući da je utvrđeno da je okrivljenik ubojstvo počinio u neubrojivom stanju te da je opasan za okolinu, temeljem članka 550. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku postavljen je zahtjev da mu se odredi prisilan smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Predloženo je da se istražni zatvor protiv okrivljenika produlji zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a) te da mu se odredi i po članku 551. stavak 1. ZKP-a s obzirom da je u vrijeme počinjenja protupravnog djela bio neubrojiv i da bi zbog duševnih smetnji mogao počiniti teže kazneno djelo.

O krvavom smo događaju pisali OVDJE.

Komentiraj