ALKARSKO DRUŠTVO KOD PREDSJEDNIKA: Planiraju internacionalizaciju Sinjske alke

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas u Uredu predsjednika s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj i Grada Sinja.

Priopćenje Ureda predsjednika RH prenosimo u nastavku:

“Predstavnici Viteškog alkarskog društva na sastanku su zahvalili predsjedniku Milanoviću na pokroviteljstvu nad 307. Sinjskom alkom te ga upoznali s pripremama za održavanje ovogodišnjeg alkarskog natjecanja koje će se održati 7. kolovoza u Sinju. Sastanak s Predsjednikom Republike iskoristili su i da ga pozovu na Sinjsku alku.

Predstavnici Viteškog alkarskog društva informirali su predsjednika Milanovića, nadalje, o svojim planovima internacionalizacije ove tradicionalne sinjske manifestacije za što su dobili i podršku Predsjednika Republike. Viteško alkarsko društvo, rečeno je, već razgovara o suradnji sa sličnim društvima iz Italije, Grčke i Švicarske.

Osim predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukića, na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su alkarski vojvoda Mario Šušnjara, tajnik Ivan Nasić, alajčauš Ivica Filipović Grčić, član Upravnog odbora Mladen Vučković, član Časničkog suda Tomislav Župić te gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić”.