ZEKANOVIĆ PO LGBT ZAJEDNICI: Govorili su da ih ne zanimaju djeca i brak – nema nam pomoći

Nezavisni zastupnik Hrvoje Zekanović poručio je da je odluka Visokog upravnog suda o pravu na jednak tretman u postupku posvajanja životnih partnera kao i bračnih drugova rekao u čistoj suprotnosti s Ustavom.

Izvor: Media servis

”Narod je referendum promijenio Ustav i rekao da je brak zajednica isključivo žene i muškarca, a da bilo tko usvaja diecu, a da nije u bračnoj zajednici to moje pozicije definitivno nije u redu”, rekao je Zekanović.

”Nakon ove odluke mogu reći da nam kao društvu i civilizaciji nema pomoći”, nastavio je Zekanović.

”Moj prijedlog će biti prema Upravnom sudu i prema institucijama da sutra istu mogućnost imaju i DVD-ovi, da također mogu usvajati djecu, da čak i ekipa koja pije pivu na zidiću ispred dućana također ima istu mogućnosti. Ne vidim zašto bismo ovdje imali diskriminaciju između bilo koje udruge, zajednice, ekipe bilo gdje i u ovoj situaciji ljudi koji žive u nekakvoj homoseksualnoj ili lezbijskoj vezi”.

Rekao je da su homoseksualci prije 10-15 godina govorili da ih ne zanimaju djeca i brak, nego samo njihova prava da se mogu slobodno kretati po državi.

“Danas su pokazali svoje pravo lice – njima jesu bitna djeca, njima je to vrhunac njihova djelovanja. Čak ću reći i političkog djelovanja i to je jedino što je njih zanimalo”.