AKCIJA POLICIJE: Čak 25 kilograma marihuane i drugih droga zaplijenjeno u Zagrebu

Foto: PU zagrebačka
Foto: PU zagrebačka

U prostorijama Policijske uprave zagrebačke održana je konferencija za medije na kojoj su voditelj Službe kriminaliteta droga Dražen Miličević i Danijela Kožić iz Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu predstavili višemjesečno kriminalističko istraživanje u kojem je zaplijenjena veća količina droge.

U priopćenju se kaže:

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke su u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Novom Zagrebu dovršili  višemjesečno kriminalističko istraživanje nad osam osoba (26, 32, 22, 25, 21, 29, 40, 32) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Foto: PU zagrebačka
Foto: PU zagrebačka

Zaplijenjeno je ukupno 25098,3 grama  marihuane, 1338,9 grama amfetamina, 8,4 grama kokaina, 6 tableta MDMA i 0,6 grama MDMA, pištolj i 45 komada pripadajućeg streljiva, digitalne vage za precizno mjerenje težine te opremu za pakiranje i vakumiranje droge.

Sumnja se kako je 26-godišnjak nabavljao veću količinu droge i to marihuanu, amfetamine i kokain, koju je skrivao u jednom od stanova na području Grada Zagreba, gdje ju je vagao, prepakiravao te preprodavao ostalim osumnjičenima, a koji su kupljenu drogu preprodavali krajnjim konzumentima na području Grada Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića i Ogulina.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je podnijeta kaznena prijava.

Komentiraj