MILAN BANDIĆ: Na svim javnim površinama naplata parkiranja od proljeća

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gostujući na Anteni Zagreb gradonačelnik Zagreba Milan Bandić potvrdio je da će se naplata parkiranja uvesti na područje cijelog grada.

Naplaćivat će se parkiranje na svim javnim površinama.

“To će biti simbolične cijene u zonama od prve do četvrte. Prijelazno rješenje će biti do tri mjeseca. Sada se radi točna procjena, tako da bi na proljeće s tim startali”, rekao je zagrebački gradonačelnik.Bandić je za proljeće najavio i početak rekonstrukcije rotora u Savskom gaju.

“Mi bi negdje najkasnije u travnju počeli denivelirati rotor čiji će radovi trajati godinu dana. Paralelno s tim se radi projekt Jarunskog mosta koji bi se naslonio na produženu Horvaćansku, preko Jaruna i spojili bi na Jadransku aveniju tako da bi zatvorili taj krug”, rekao je Bandić, a prenosi Media servis.

Najavljujući skorašnji advent u Zagrebu, potvrdio je da će i ove godine javni prijevoz u dane vikenda za vrijeme adventa biti besplatan.

“To sve što ćemo mi subvencionirati ZET-u je jedna petina ili jedna desetina što direktno ili indirektno dobijemo od javnog prijevoza. Najvažnije je da smanjimo gužve u centru grada stimulirajući to javnim prijevozom”, kazao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik očekuje da će i ovogodišnji advent donijeti povećanje broja turista, ali u gradu su pripremili i određene novosti kako bi se izbjegle prevelike gužve.

“U Bogovićevoj ćemo imati više zraka, nećemo imati dva reda, nego samo jedan red kućica. Na Trgu ćemo imati obrtnike na zapadnoj stranu, a na istočnoj strani će dečki koji rade božićnu bajku također imati desetak kućica. Cijela ploha Trga bit će prozračna. Uvijek nešto naučimo”, najavio je Milan Bandić.

Advent u Zagrebu službeno počinje u subotu, 2. prosinca.

Komentiraj