AFERA SPISI IDE DALJE: Nema ni 11 stranica iskaza prostitutki i uglednih klijenata!

STRAVA U SUSJEDSTVU: Dječaci prostitutku plaćali proseći za nju - ona ih zarazila HIV-om
Ilustracija

Afera s izgubljenim spisima u kojima se spominje Milijana Brkića kao osobu koja je odavala informacije u policijskoj istrazi, ide dalje.

Izvor: Media servis

Današnji Jutarnji list piše da postoji velika vjerojatnost da je nestao još jedan dio sudskog spisa, i to jedanaest stranica iskaza prostitutki i klijenata, koje se smatra uglednima.

Slučaj je sinoć komentirao premijer Andrej Plenković, koji kamo god da ode, pitanja novinara o aktualnoj aferi ne može izbjeći.

“Zaista je teško, iz moje prespektive, do kraja razabrati kako dolazi do toga da se jedan spis ne može pronaći. Vidim da je sada u tijeku poces rekonstrukcije. Ono što je važno je da moramo svi zajedno osnažiti, neovisno o kojem tijelu ili na koji način, ali od najviše razine, poruke jačanja pravosudnih institucija, njihove neovisnosti. Ali isto tako i profesionalnosti u obavljanju svih zadaća”, poručio je Plenković.

PALE U KLOPKU: Vlasnica kafića u Zadru organizirala prostituciju u stanovima i na jahtama
Ilustracija

Nakon što je DORH objavio kako nemaju podatak da je Milijan Brkić svjedočio u slučaju curenja informacija o istrazi lanca prostitucije, on je rekao da će doći opet dati iskaz. Sve je u izgubljenom spisu, rekao je Brkić za 24sata.

U međuvremenu, situacija oko slučaja elitne prostitucije i curenja informacija dobiva novi element. Kako donosi Jutarnji list, postoji velika vjerojatnost da je nestao i dio spisa s iskazima samih prostitutki. Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić za MS kaže, važno je naglasiti da oni nisu- nestali.

”Molim vas naglasite da su oni uzeti i da je vrlo bitno da DORH, odnosno ova trojica koji vode DORH, dvojica bivših i trenutni državni odvjetnik, pokažu dobru volju i da odrade to. Ili da se zahvale na dužnosti koju obnašaju”, rekao je Orepić.

Podsjetimo, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić najavio je da će DORH rekonstruirati izgubljeni spis o Brkiću.

Komentiraj