NAJAVIO DOLAZAK U VUKOVAR: Ako će to doprinijeti boljem odnosu Srba i Hrvata bit ću tamo

MILORAD PUPOVAC: Nikakvo preslagivanje, to je produžetak agonije - samo novi izbori

Milorad Pupovac na obilježavanju stradavanja djece u logoru u Drugom svjetskom ratu najavio je mogućnost dolaska u Vukovar na obilježavanje pada grada.

Na Dječjem groblju u Sisku, koje od prošle godine nosi ime Park Diane Budisavljević, održan je Dan sjećanja, u spomen na svu djecu što su u razdoblju 3. kolovoza 1942. do 8. siječnja 1943. stradala u sisačkom Dječjem logoru, ali i u zahvalu svima koji su spasili velik broj djece.

Nakon svečanosti, Milorad Pupovac je izrazio zadovoljstvo što su se Danu sjećanja prvi put priključili i izaslanici Sabora i Vlade te rekao da je to dobra poruka svima koji negiraju ustaške zločine.

Nakon komemoracije, odgovarajući na pitanje novinara Milorad Pupovac najavio je mogući dolazak na Dan sjećanja 18. studenoga u Vukovaru.

“Ja se ne plašim niti strahujem. Ukoliko moj dolazak u Vukovar može doprinijeti tome da odnos između Hrvata i Srba u Vukovaru, Hrvatskoj i na prostoru bivše Jugoslavije uđe u normalnu fazu, da se počinjemo poštivati, da počinjemo poštivati stradanja jednih i drugih, ja ću tamo i biti”, rekao je dr. Pupovac.