AFERA INA: Leki i Mandiću jednomjesečni istražni zatvor – Škugoru produljen

USKOK je proširio istragu u slučaju INA-e i odredio jednomjesečni istražni zatvor za Stjepana Leku i Vladu Mandića koji se sumnjiče da su novi članovi zločinačkog udruženja kojim je INA oštećena za milijardu kuna.

Izvor: Media servis

Damiru Škugoru je produljen istražni zatvor na dodatnih mjesec dana. Na akcije oporbe da rasvijetle megaaferu u INA-i, premijer najavljuje istragu oporbe zbog mogućih vanjskih utjecaja u nastojanju da sruše Vladu. Oporbenjaci tvrde – tiranin nas neće zastrašiti ni zaustaviti.

Leku i Mandića USKOK sumnjiči da su bili dio ekipe ranije uhićenog INA-ina direktora Damira Škugora, da su antidatiranim ugovorima osigurali tvrtki EVN jeftiniji plin i INA-u oštetili za dodatnih 3,4 milijuna kuna, a htjeli su preprodavati plin još tri godine.

Mandić je šef plinske tvrtke EVN, a Leko je bio zamjenik Škugora, koji je već 45 dana u istražnom zatvoru. Na to kako se njen klijent osjeća, Škugorova odvjetnica Sandra Hančić je odgovorila:

”Ne mogu reći da je on sjajno. Naravno da nije. On je još prekjuče mislio da će sutra izići. Spoznaja da je dan prije izlaska istraga proširena i da postoji velika šansa da će se tražiti produljenje, naravno da mu nije najbolje sjela, a kome bi?

Gospon Škugor je danas nezaposlena osoba. Ja dosta ne znam zašto i temeljem kojih razloga bi on mogao utjecati na svjedoke kojima više nije zapravo nitko”.