LIGA PRVAKA: Dinamo nije uspio dobiti Salzburg – 1:1

Dinamo je u Maksimiru igrao protiv RB Salzburga u četvrtom kolu Lige prvaka, vrlo važnoj utakmici u borbi za prezimljavanje u Europi.

Dinamo je krenuo ofenzivno i u 6. minuti sjajan prodor Špikića, prošao je tri igrača uz aut liniju i onda tražio Petkovića, ali su gosti blokirali pas.Dvije minute kasnije opet Špikić, ali sve završava kornerom.

A onda šok u 12. minuti. Salzburg je poveo 1:0. Ivanušec je krivo dodao loptu na 30 metara od gola Salzburga, gosti su krenuli u brzu kontru, Šeško je došao do šesnaesterca i dao za Siewalda, koji puca kroz noge Perića i vara Livakovića.

Sporni trenutak u 19. minuti. Petković zabija, ali sudac poništava gol. Oršić je ubacio iz kornera, a dok je lopta bila u zraku sudac je zaustavio akciju zbog sudara prekršaja Perića kojeg nije bilo a niti je utjecao na igru na rubu šesnaesterca. Dinamovi igrači su prosvjedovali. Ali bezuspješno. Nije bilo niti VAR provjere.

Potom Dinamo napada u valovima. U 26. prilika u kojoj je bio Petković, ali mu zamalo bježi lopta. Dinamo ima posjed, stalno napadaju.

I nakon pritiska u 30. minuti 1:1. Nakon kornera lopta ide do Ljubičića, on je snažno opalio s 20 metara, a branič Salzburga skrenuo u vlastiti gol. Najprije je dosuđeno zaleđe, a nakon provjere VAR-a sudac je pokazao na centar.

Dinamo je sve opasniji, sve češće pred golom gostiju.

U nastavku u 52. Ivanušec pada u 16 metara i zasluženo dobiva žuti zbog simuliranja. Minutu kasnije sjajan prodor Špikića, ubačaj na Ademija koji tuče a od bloka lopta ide u korner. U 55. puca Ljubičić, ali u blok. Potom ubacuje Perić, Špikić puca glavom ali vratar brani.

Dinamo igra napadački. Ima posjed lopte. Salzburg se dobro brani i opasan je iz rijetkih kointri. Mišić radi prekršaj u opasnoj zoni. Slobodnjak s 20 metara po sredini Sučić puca pokraj gola.

Dinamo popušta, Salzbur pojačava. Igra se 65. minuta. Ademi izlazi, ulazi Drmić. Igra je rastrzana. Dinamo ne može do prilike.

U 74. lijep prodor Sučića, nitko ne ide u blok, on je opalio s 20 metara i Dinamo spašava greda. Još je 15 minuta. Salzburg pritišče. Dinamo se teško brani. Ulaze Bočkaj, Moharrami i Baturina, a izlaze Ristovski, Špikić i Ivanušec. Igra se zadnjih 10 minuta, prilika za Oršića, ali ništa.

Dinamo daje sve u napad. Izlazi Mišić, a ulazi Bulat. U 90. minuti Pavlović laktom pogađa Baturinu na rubu kaznenog prostora. Sloboidnjak za Dinamo. Bočkaj pogađa gredu. Četiri minute sudačke nadoknade.

Salzburg: Kohn – Ulmer, Pavlović, Solet, Dedić – Kjaergaard, Gouma-Douath, Seiwald – Sučić – Okafor, Šeško

Ako Dinamo zaista zaigra u 4-2-3-1, onda bi to bilo: Livaković – Ljubičić, Perić, Šutalo, Ristovski – Mišić, Ademi – Oršić, Ivanušec, Špikić – Petković.