AEK-A PO KUSTIĆU: Njegovi su prigovori apsurdni i neosnovani

Prva utakmica između Dinama i AEK-a igra se danas na Maksimiru od 20 sati, jer je prvi susret u Ateni odgođen je zbog smrtnog slučaja navijača atenskog kluba, a s društvenih mreža i službenih kanala grčkog kluba od tada stižu napadi prema Dinamu.

Želeći smiriti situaciju, na to je reagirao i predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, a Grci su odlučili odgovoriti i njemu.

“Predsjednik HNS-a mora znati da odbijamo sudjelovati u neformalnim druženjima s Dinamom zato što naš klub i svi njegovi djelatnici žaluju zbog pogibije našeg navijača. Međutim, prisutni smo na svim sastancima na kojima se raspravlja o organizaciji meča i sigurnosti oko njega i na njemu.

Na primjer, bili smo na posljednjem takvom sastanku s predstavnicima UEFA-e na Maksimiru prije našeg treninga ondje. Nismo propustili taj sastanak vezan za sigurnost na utakmici, kao što nećemo ni onaj danas ujutro, na dan odigravanja utakmice. Osim toga, naravno da ne odbijamo komunikaciju s Dinamom kada je u pitanju išta vezano za organizaciju utakmice.

Istina je da smo napustili sastanak u Ateni, ali zbog očitih razloga. Zato što nam je ubijen navijač. Ali u Zagrebu smo prisutni na svim sastancima. Kustić nas optužuje kao da smo nestali, a ne kao da smo na njegovom terenu i jasno vidljivi i prisutni. Prigovori predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza prema AEK-u su apsurdni i potpuno neosnovani. Priča o stvarima koje se uopće ne događaju”, poručili su iz AEK-a pred današnji okršaj s Dinamom.