ZBOG KILOGRAMA HEROINA: Unuku bivše državne revizorice određen pritvor

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je pritvor Luki Ivančiću (32) koji je 22. rujna policiji predao kilogram heroina.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, ne navodeći Ivančićev identitet, priopćilo:

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 24. rujna 2021. ispitalo hrvatskog državljanina (1989.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika. (1. 10. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 32-godišnjak od neutvrđenog dana do 22. rujna 2021. u Zagrebu, iako svjestan da je promet drogama zabranjen, radi daljnje prodaje nabavljao veće količine droge heroin.

Okrivljenik je 22. rujna 2021., osnovano se sumnja, dragovoljno predao policijskim službenicima paket u kojem je bio oko kilogram droge heroin, pakirane u više omota, i namijenjene daljnjoj prodaji.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a), koji je prihvaćen te je okrivljeniku određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.

Podsećamo kako je Jutarnji list objavio da je riječ o unuku bivše glavne državne revizorice Šime Krasić.