PAO ZBOG HEROINA: Uhićen unuk bivše glavne državne revizorice

Policija je privela Luku Ivančića (32), unuka Šime Krasić, prve državne revizorice, koja je na toj funkciji bila 16 godina.

Ivančić je uhićen zbog krijumčarenja droge, a policiji je predao kilogram heroina, javlja Jutarnji list.

Uhićen je u Golfu, a zanimljivo – o tom uhićenju nije izvijestila ni zagrebačka policija, a ni MUP.

A sve se dogodilo prošle srijede oko 10 sati.

Na kraju se tek danas oglasio DORH. Iako u priopćenju piše da je 32-godišnjak ispitan još 24. rujna, priopćenje je objavljeno tek danas, 29. rujna, i to nakon što je Jutarnji list otkrio slučaj.

Ovo je priopćenje:

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 24. rujna 2021. ispitalo hrvatskog državljanina (32) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.  (29. 9. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 32-godišnjak od neutvrđenog dana do 22. rujna 2021. u Zagrebu, iako svjestan da je promet drogama zabranjen, radi daljnje prodaje nabavljao veće količine droge heroin te je 22. rujna 2021. policijskim službenicima dragovoljno izručio paket u kojem je bio oko kilogram droge heroin, pakirane u više omota, koja je, osnovano se sumnja, bila namijenjena daljnjoj prodaji.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a) koji je prihvaćen te je okrivljeniku određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.”