NAKON SMRTI SINA (15): Roditelji niječu krivicu, izgubil već jednog sina – sad im oduzeto troje djece

Roditelji 15-godišnjaka koji je u srijedu preminuo nakon neuspješne reanimacije, danas su privedeni na prvo ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo u Puli.

Kako neslužbeno saznaje Glas Istre, osumnjičeni roditelji, Ines i Darko Kovačević, ne smatraju se krivim za smrt sina.

Podsjećamo, dječak je preminuo jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo još prije tri mjeseca, a roditelji, 45-godišnjak i 42-godišnjakinja, ga nisu odveli liječniku, te su time grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta.

– Dijete je reanimirano u kolima Hitne pomoći. Na tren se uspostavio puls, ali nažalost dijete ipak nismo uspjeli spasiti, rekla je ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

– Roditelji su nazvali Hitnu pomoć već kada je dijete trebalo reanimirati. Pokušali smo im pomoći putem telefona dok ne stignemo na lice mjesta. Potom smo dijete reanimirali u kolima Hitne pomoći do bolnice. Ne znam reći od čega je dijete bolovalo. To će pokazati obdukcija, kao i to je li dijete išta konzumiralo i je li imalo upalu pluća. Ne znam je li dijete bilo dijabetičar. No, naši su djelatnici vidjeli da je dijete bilo u jako lošem stanju. Nikad nismo imali dojava iz ove obitelji, rekla je Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Preminuli 15-godišnjak pohađao je prvi razred pulske Gimnazije, na kojoj je, nakon objave tragične vijesti, izvješena crna zastava.

Kako neslužbeno saznaje Glas Istre, osumnjičeni roditelji pripadnici su zatvorene neregistrirane vjerske zajednice, te žive u Šikićima pored Pule. Javnost je šokirala vijest i da ovo nije prvo preminulo dijete u ovoj obitelji – naime, u kolovozu 2019., na jezeru Čingi-Lingi u općini Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji, utopio se njihov tada 11-godišnji sin. Dječak je stradao dok je bio na kupanju s mamom, bratom i sestrama.Pulski Centar za socijalnu skrb roditeljima koji su privedeni oduzeo troje malodobne djece koji su sada na privremenoj skrbi.

Komentiraj