VIDEO: MOST O BANOVINI – Tražimo da se spriječi profiterstvo u obnovi

Mostovci su još jednom progovorili o stanju na Banovini nakon potresa. Sazvali su konferenciju za novinare želeći ukazati na potrebu da se spriječi profiterstvo prilikom obnove i zadrži život u tom dijelu Hrvatske.

Izvor: Media servis

Saborski zastupnik Nikola Grmoja rekao je da Most sustavno brine o Banovini te predao riječ koordinatorici Mosta u Sisačko-moslovačkoj županiji, Luci Gašpar Šako.

”S 1. siječnja 2020. godine stupio je na snagu Zakon o humanitarnim pomoćima i ovim putem apeliram da Vlada Republike Hrvatske, Crveni križ, gradovi i općine transparentno izlože koje su donacije sjele na njihove žiro račune, koliko donacija, gdje završavaju i po kojem redoslijedu će biti raspoređene.”

Kako će trenutna vlast Sisačko-moslavačke županije provesti obnovu, kada su se do sada pokazali nesposobnima, pita se vijećnik Gradskog vijeća Gline Mario Božurić, koji je prozvao i konkretne političare.

”Ovdje se može uočiti i jedno licemjerje premijera Andreja Plenkovića koji je u jednoj svojoj izjavi rekao kako se Ivo Žinić povukao sa svih dužnosti u stranci, odnosno u HDZ-u kako dalje ne bi štetio samoj stranci. Međutim, s druge strane ni u jednom trenutku nije rekao da će taj Ivo Žinić ostati do petog mjeseca župan i hoće li kao takav, sa svim svojim referencama, štetiti građanima Sisačko-moslavačke županije.”

Stanje u Glini najbolje opisuje poruka koju šalju mladi s tog područja ”Tko izađe zadnji, neka ugasi svjetlo”, zaključio je vijećnik iz Gline.