BANDIĆ VIJEĆNICIMA: Ne prolaze vam laži i objede, vaša bolest je neizlječiva

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je burnim aktualnim satom na kojem je većinom gradonačenik Milan Bandić odgovarao na pitanja zastupnika.

Izvor: Media servis

Neka je smatrao provokativnima, a predsjednik Skupštine Mislav Herman je imao puno posla s prekidanjem govornika, upozoravanjem na vrijeme i pristojnost.

“Te insinuacije, laži i objede ne prolaze ni kod gradonačelnika, ni kod građana. Nema vama pomoći, vaša bolest je neizlječiva”, rekao je Bandić.

“Zahvaljujem gospodine gradonačelniče, još jednom apeliram da se s govornicom pazi što se govori, kako se nekoga ne bi povrijedilo. Ostavimo zdravlje i bolesti liječnicima. Znamo da su izbori blizu, ali to ne znači da ova sjednica ne bi trebala teći, onako kako treba”, rekao je Herman.

Na neprikladno ponašanje upozorila je i GLAS-ova Anka Mrak Taritaš.

“Još manje je primjereno da gradonačelnik svakom zastupniku koji se drzne postaviti pitanje kaže što o njemu misli, vrlo neprimjerenim riječnikom”, rekla je Mrak Taritaš.

“Ne mogu reći da se ne slažem s ovim, držimo se pravila i rada, držimo se poslovnika, ljudi idemo dalje”, odgovorio je Herman.

Na dnevnom redu Skupštine su, među ostalim, točke o pomoći građanima pogođenima potresom. Oporba predlaže da Grad Zagreb uplati 4, 5 milijuna kuna za Sisačko-moslavačku županiju.

SDP traži i da se građanima koji žive u stambenim kontejnerima u Zagrebu otpišu računi za struju. Matej Mišić je tijekom aktualca prozvao Bandića da se u zadnjih desetak dana uopće nije izjasnio o toj njihovoj inicijativi, dok su zastupnici njegove stranke na nadležnim odborima glasali protiv.

Bandić kaže da se čeka odluka Vlade hoće li se u otpis HEP-ovih računa uvrstiti i Zagrepčani u stambenim kontejnerima, kao što je odlučeno za stanovnike Banovine.

“Ta inicijativa je otišla prema Vladi i iz tog odgovora će ovisiti i naš potez. Ako Vlada neće pokriti troškove za ljude u kontejnerima, onda će to učiniti Grad Zagreb, jer Zagrepčani to zaslužuju. Čekamo odgovor i na tom tragu ćemo postupiti”, poručio je Bandić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!