NINO RASPUDIĆ: Oporba nije tu da se divi Plenkoviću – vidio sam kod njega izvjesnu infantilnu regresiju

“Jedini koji je bio ispod moralnih kriterija taj dan je bio predsjednik Sabora Jandroković, a onda se nadovezao i predsjednik Vlade Plenković“, rekao je zastupnik Nino Raspudić, gostujući na N1 Televiziji, kada je komentirao izlazak oporbe iz sabornice, jer na dnevnom redu nije bilo glasovanja o ukidanju ćlanarine HGK-u.

“Čitav niz stvari je diskutiran taj tjedan, između njih i naš prijedlog Zakona o ukidanju obavezne članarine HGK-u. Oni su tu točku stavili u 22:30 i rasprava, vrlo kvalitetna, je trajala do sitnih sati te su se stekli svi poslovnički uvjeti da to ide na glasanje u petak sa svim drugim točkama. Onda kada smo došli na glasovanje u petak saznali smo da je samovoljno predsjednik Sabora Jandroković to odlučio ne uvrstiti u glasovanje. Bilo nam je jasno o čemu je riječ. Naime, po toj točci Plenković nema većinu. Ili bar taj dan nije imao većinu, jer ono što su ranije govorili i HSLS, i reformisti, i HNS, je bilo na tragu tog našeg prijedloga”, istaknuo je Raspudić za N1.

Komentirao je i izjavu premijera Plenkovića da oporba koristi bolest zastupnika Miroslava Tuđmana koji je u tom trenu bio na respiratoru, a koji je nažalost kasnije i preminuo od koronavirusa.

“To je jedna monstruozna optužba i već sam javno rekao da mi je to na razini patetike i moralnog lešinarenja jednog Aleksandra Vučića. Pogotovo kad je riječ o pokojnom zastupniku Tuđmanu, jednom finom gospodinu kojega smo svi mi cijenili i od kojega smo i mi mlađi imali ponešto u Saboru naučiti”, kazao je Raspudić.

“Te optužbe su morbidne i mogu samo gnušanje nad njima izraziti. Oporba nije tu da drži većinu ili da se divi gospodinu Plenkoviću. Kod njega sam vidio izvjesnu infantilnu regresiju”, oštar je Raspudić.

Komentiraj