DINAMO U 3. PRETKOLU LIGE PRVAKA: S igračem manje pobijedio Cluj na penale!

Dinamo je igrao u Rumunjskoj protiv Cluja  u drugom pretkolu Lige prvaka i uspio pobijediti iako je veći dio utakmice igrao s igračem manje, ali je unatoč tome i dva puta vodio.

Dinamo je dobro otvorio i u 14. minuti poveo 0:1. Povukao je kontru Ivanušec, riješio se obrambenih igrača, ali loše pucao u golmana, ali je na loptu natrčao Gojak i pospremio ju u mrežu.

Dinamo je nastavio dobro, ali su i domaćini imali velike prilike u 25. minuti. Deac je najprije promašio cijeli gol, a potom je Gojak skinuo loptu Pereiri s noge.

U 40. minuti Oršić je topovski tukao s 20 metara, a vratar Cluja uz pomoć grede izbija u korner.

A onda velika pogreška u 51. Theophila koji je vukao za dres Debeljuha. Bio je to jedanaesterac, ali i crveni karton- Dinamo ostaje s 10 igrača.

I potom je na sceni Livaković. Obranio je udarac Deaca s 11 metara, a zatim je nogom skinuo i odbijanac Đokovića.

Kastrati je u igri umjesto Majera, a branič Gvardiol je zamijenio Gavranovića.

Nakon što je obranio kazneni udarac velika pogreška Livakovića koji prima zgoditak kroz ruke u 65. minuti. Pereira je tukao s 20-ak metara, lopta je išla po sredini gola, ali je Livaković loše reagirao. I Cluj je izjednačio na 1:1.

Umjesto Ivanušeca ulazi Petković. U 74. je sjajno potegao Stojanović, ali je pucao u vratara.

Onda u 79. minuti Kastrati zabija za 1:2. Briljantna akcija Petkovića i Ademija koji se majstorski riješio čuvara i tukao, njegov udarac je obranio domaći vratar, a Kastrati odbijanac pospremio u mrežu.

Livaković je obranio dva kaznena udarca
Livaković je obranio dva kaznena udarca

Dinamo ne popušta. Napada i dalje. Cluj pokušava izjednačiti. Onda u 84.

još jedna lijepa akcija Petkovića i Ademija koji je opet tukao i opet ravno u Balgradeana. I kad se očekivalo da je Dinamo sve riješio u sudačkoj nadoknadi Cluj zabija za 2:2. Petković gubi loptu na sredini terena, domaći su se sjurili u kontranapad kojeg je efektno Debeljuh završio i zabio.

Igraju se produžeci. Cluj je bolji, kao da ima više snage. Cijeli prvi produžetak igra se pred vratima Dinama. Očito se sada vidi što znači čovjek manje. A onda u 104. minuti kontra Dinama i velika prilika. Stojanović u sjajnom prodoru, ponestaje mu snage i puca slabo, lopta dolazi do Kastratija, ali on promašuje.

Zabija Petković, pa Vinicius, pa Leovac, pa Đoković za Cluj. Onda pogađa Ademi, pa Rondon za 3:3. Stojanović pogađa za 4:3. Sušić zabija za Cluj i za 4:4. Bălgrădean brani udarac Gojaka. I spašava Livaković koji brani udarac Golofce. Dilaver zabija za 5:4. Deac zabija za 5:5. Gvardiol pogađa za 6:5. I Boli puca preko gola i Dinamo prolazi dalje.

Sastavi:

Cluj: Bălgrădean – Burcă, Vinicius, Boli, Comora – Bordeianu, Chipciu, Deac, Djoković, Pereira – Debeljuh.

Dinamo: Livaković – Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac – Gojak, Ademi, Majer, Ivanušec – Gavranović, Oršić.