DIP UPOZORIO PREDSJEDNICU: Neprihvatljivo je u kampanji korištenje Hrvatske vojske

Aktualnu predsjednicu i predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović DIP je (Državno izborno povjerenstvo) upozorilo na kršenje izborne promidžbe.

DIP je ocijenio neprihvatljivim korištenje Hrvatske vojske i policije za potrebe predizborne kampanje aktualne predsjednice i HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, jer se ostali kandidati dovode u nepovoljan položaj, izvijestio je GONG na društvenim mrežama.

Riječ je o Facebook objavi u kojoj se Grabar Kitarović može vidjeti kako maršira u uniformi ispred Hrvatske vojske.

Iako je riječ o Facebook oglasu koji je neaktivan, DIP ističe da je upozorio Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović kako državni dužnosnici koji su sudionici u izborima ne smiju imati povlašteni položaj prema drugim sudionicima u izborima te se njihove redovite aktivnosti ne smiju koristiti u svrhu izborne promidžbe.

Povjerenstvo je tako odgovorilo na pritužbu iz GONG-a, a da je riječ o spornom sadržaju prva je javnosti skrenula pozornost SDP-ovka Sabina Glasovac na svom Twiter profilu.

“Kad Hrvatsku vojsku shvatiš kao svoju i HDZ-ovu vojsku, da ne kažem prćiju, pa vojnike postaviš na svoje promidžbene plakate i plaćene oglase. Kakva zloporaba položaja i ovlasti, kakva zloporaba Hrvatske vojske u predizborne svrhe. Nije ovo dno dna. Ovome dnu se ne vidi dno”, napisala je Glasovac na Twitteru.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!