PLENKOVIĆ IMA MINISTRA UPRAVE: To je Ivan Malenica (34), dekan Veleučilišta u Šibeniku

Podijelite članak

Premijer Andrej Plenković pred Banskim dvorima je iznio ime potencijalnog nasljednika Lovre Kuščevića na poziciji ministra uprave.

“Odlučio sam da za novog ministra uprave predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku. To je mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u pitanja uprave. Mislim da je odličan izbor i da je osvježenje. Mi ćemo u sljedećim danima obavljati konzultacije i u vezi nekih drugih mjesta u Vladi, rekao je Plenković.

Malenica je član HDZ-a, a nešto više može se pročitati na stranici Veleučilišta u Šibeniku, gdje stoji:

Rođen 21.srpnja 1985. u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na pravnom fakultetu u Splitu diplomirao (2008.), Student na posljediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava(2013-)

Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. godine. godine, najprije kao asistent(2009), a zatim kao predavač(2013) za kolegij Upravno pravo i Upravno procesno pravo te viši predavač (2016) na istim kolegijima. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine.

Stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferecnija. Koautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013-. 2016.,). Član je Savjeta za razvoj javne uprave, Ministarstvo uprave(2018.-)

Komentiraj