ŽUPAN NASILNIK: “HDZ gazi svakog tko mu stane na put”, govorio mi je – kaže Mara Tomašević

“Više sam preplakala nego što sam bila sretna. Uvijek bi napravio neki eksces. Nešto mu ne bi bilo po volji i onda bi bila pljuska, poniženje, prigovor, svađa”, ispričala je Mara Tomašević, gostujući u emisiji Provjereno, nakon što je njezinom suprugu, nekadašnjem HDZ-ovcu i još uvijek požeškom županu Alojzu Tomaševiću potvrđena presuda za obiteljsko nasilje.

Živjela je tako punih 35 godina i svaki put slušala opravdanja za nasilno ponašanje. ”Znaš kakav sam ja kad popijem. Ja sam bećar… ja tebi ne želim tebi zlo, a to što ponekad dobiješ neku šamarčinu, pa šta je to! To nije strašno, to je normalno!”, bile bi njegove riječi, priča Mara, kako piše Dnevnik.hr.

Trpjela je to sve do 2016. godine, a onda je rekla dosta. Četiri godine trajala je sudska trakavica. Trauma nakon traume. Svjedočenja, iskazi, suđenja, sve pred kamerama. U borbi za pravdom i zaštitom pisala je mnogima, obratila se HDZ-u, čak i samom premijeru. No strahovala je hoće li uspjeti.

”On je meni rekao, u početku, da je HDZ mašinerija koja gazi sve pred sobom, tko im stane na put. U jednom sam trenutku mislila da nema ništa od toga i da neću ništa postići”, kaže.

Cijelo se vrijeme nosila s vlastitim strahovima, ali i osudom dijela javnosti, bez obzira na to što je u ovom slučaju ona žrtva. Zbog svega je čak u jednom trenutku i povukla prijavu.

Odgovori