ZORAN ŠPRAJC: “Hrvatska će biti glavni pregovarač za Brexit… Dakle, Britanija će iz EU – nikad!”

Podijelite članak

Novinar i urednik emisije RTL Direkt Zoran Šprajc je na svoj osebujan način komentirao vijest kako će Hrvatska preuzeti posao glavnog pregovarača za Brexit, koji je sigurno najzahtjevniji politički proces u povijesti Europske unije.

U uvodu je Šprajc rekao kako će zahvaljujući okupljanju kreme EU koju je Andrej Plenković okupio na izbornom kongresu Europske pučke stranke kojoj pripada i HDZ, Angela Merkel, Donald Tusk, Ursula von der Leyen i ostali na putu od hotela do Banskih dvora, od Banskih dvora do Arene, biti putem pozdravljani trubama i transparentima sindikalnih aktivista.

Reče potom Šprajc kako je “najzanimljivija i najvažnija stvar u cijeloj priči je izjava predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska koji je podsjetio da će Hrvatska koja od nove godine preuzima predsjedanje Europskom unijom, ujedno preuzeti i posao glavnog pregovarača za Brexit.

Dakle, naša administracija, koja 30 godina ne može ispregovarati sporazum sa Slovencima oko tri ampera morske vode, sad će s Britancima voditi pregovore o najkompleksnijem i najzahtjevnijem političkom procesu u povijesti Europske unije. Dakle, izaći će – nikad”.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Komentiraj