ZORAN MILANOVIĆ: Moja supruga je prošla tamo dvije minute prije napada, Plenkovića još nije bilo

U izjavi medijima za posjeta Međimurju predsjednik RH Zoran Milanović je opet prozvao premijera Andreja Plenkovića, pitajući koje je to sjeme mržnje posijao u svojim izjavama 2016. Na pitanje je li ovo prepucavanje između njih dvojice otišlo predaleko, Milanović je rekao da to nije prepucavanje. 

“Na dan napada sam ga nazvao, složio se s njim da nam ne treba u tom trenutku sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, išao sam mu na ruku, jelte. Da bi on sljedeći dan u Bruxellesu rekao to što je rekao”, kaže Milanović. 

Moja supruga je prošla tamo dvije minute prije tog napada, otkrio je Milanović, a Plenkovića tada još nije bilo na poslu. Snimku napada je, kaže, vidio odmah i kaže da ga je tim više čudilo što govori premijer. “To je napad na policajca, koji ima manju plaću od napadača. Da, to ima elemente terorizma, međutim to je bio usamljeni napadač”, rekao je Milanović. 

“Ja ne stojim na putu uloge zakona. Ako ima veze s onim što sam ja govorio 2015. dok je on bio u Europskom parlamentu i pljeskao Karamarku, ja mu se nudim da mu napišem draft na tu temu. Ništa ja tu ne čuvam, a kamoli svoju poziciju. Predsjednik Vlade mora puno suverenije vladati hrvatskim jezikom”, rekao je Milanović.

Pozvao je na sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost u, kako kaže, zakonskom sastavu. “Uopće ne znam što znači relativizirati funkciju predsjednika Republike”, rekao je Milanović, dodajući da bi ona trebala biti sazvana odmah. “Ja mogu sad sjesti u auto i doći u Zagreb, nikakav problem”, poručio je predsjednik.

Neka Plenković kaže što misli i neka odgovori što sam ja to govorio u kampanji 2016, poručio je Milanović ponovno.

Na pitanje smeta li mu izjava Plenkovića da bi ga mogao nazvati šmrkavcem, Milanović kaže da ne. “Ja jesam stariji od njega tri godine, dosta iskusniji. Više sam vidio i kao predsjednik velike stranke i kao državnik. I nudim suradnju, na dan napada i poslije njega”, kaže Milanović.

“Narikač i guslar, to je zezanje. A šmrkavac je… to je kad ne znaš jezik pa se ne možeš ničega drugog sjetiti”, rekao je Milanović. 

Komentiraj