ZLATKO DALIĆ: Pustite Luku da odmori, a potom će reći ostaje li u reprezentaciji

Hrvatski nogometaši vratili su se u Zagreb nakon srebrne medalje osvojene u Ligi nacija.

Izvor: Media servis

Nakon poraza u raspucavanju jedanaesteraca Hrvatska je osvojila srebro, a ovogodišnji zlatni u Ligi nacija su Španjolci.

Dio hrvatskih nogometaša vratio se u Zagreb, a pred novinare je stao izbornik Zlatko Dalić.

“Tužni smo, ali i ponosni na Hrvatsku, na reprezentaciju, na igrače koji su napravili veliku stvar. Rekao sam im da moraju biti ponosni na ovih pet godina, oni su u tuđu državu doveli 35 tisuća Hrvata, što je najveći broj Hrvata na jednoj nogometnoj utakmici u povijesti. Sinoć sam pogriješio kada sam rekao da su penali lutrija. Nisu lutrija, to je mentalna snaga, kvaliteta, sposobnost, nažalost Španjolci su u tome jučer bili bolji od nas”, kazao je Dalić, posebno tužan radi starijih igrača koji nisu osvojili naslov, na čelu s Lukom Modrićem.

“Luka će sam odlučiti, bilo je jako emotivno s njim nakon utakmice. Žao mi je zbog svih nas, ali naročito zbog njega što nije sve okrunio zlatom, osobno mislim da nam Luka još treba , da je ovo generacija koja još nije završila svoj posao. Razumijete da je bilo teško nakon utakmice pričati o ičemu, sve je puno emocija i adrenalina. Pustite Luku da se odmori, a onda će vam priopćiti”, zaključio je Zlatko Dalić.