ZLATKO DALIĆ: Protiv Azerbajdžana mijenjamo način naše igre

Podijelite članak

Hrvatski nogometaši večeras na Maksimiru otvaraju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Izvor: Media servis

Nakon srebra na Svjetskom prvenstvu, izbornik Zlatko Dalić naglašavao je važnost plasiranja na Euro. Prva prepreka je reprezentacija Azerbajdžana, a izbornik je najavio promjenu u taktici.

“Mi nismo imali puno vremena pripremati momčad, imali smo samo dva prava treninga. Mi smo favoriti, mi smo viceprvaci svijeta, ali mi protivnika respektiramo. Rekao sam da ćemo malo morati promijeniti naš način igre nego na Svjetskom prvenstvu gdje smo igrali u čvrstom bloku. Sad će posjed lopte biti na našoj strain, mi ćemo dominirati u igri i kontrolirati je. Moramo biti pažljivi i strpljivi”, rekao je Dalić.

Dalić ne može računati na nekoliko standardnih obrambenih igrača, ali unatoč problemima rekao je da zna početnu jedanaestoricu, ali kao i inače nije ju htio otkriti. Kapetan Hrvatske i najbolji igrač svijeta Luka Modrić upozorio je na nezgodnog suparnika.

“Početak je novih kvalifikacija, vrlo važna utakmica. Poznati su kao borbena momčad i da se nikad ne predaju te ako ne budemo pravi mogu nam stvoriti probleme. Vjerujem da ćemo se uz veliku podršku navijača pokazati u pravom svijetlu i razveseliti naše navijače”, izjavio je Modrić.

Igrač Real Madrida također je primio nagradu Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS) za najboljeg sportaša.

Na klupi Azera sjedi hrvatski stručnjak Nikola Jurčević, kojemu je ovo prvi samostalni izbornički posao. Bivši trener Dinama uoči svog debija protiv reprezentacije za koju je nastupio 19 puta, priliku svoje momčadi vidi upravo u poznavanju Vatrenih.

“Jedna su od najboljih reprezentacija na Svijetu, ali ostali su bez nekoliko igrača koji su igrali na zadnjem Svjetskom prvenstvu. Imaju problema u obrani gdje će igrati s novim igračima. Također, moram reći, Hrvatska igra odlično na Svjetskim ili Europskim prvenstvima , ali u kvalifikacijama znaju imati male ili veće problem sa ‘malim’ reprezentacijama. Nadam se da ćemo imati veću motivaciju”, objasnio je Jurčević.

Utakmica je na rasporedu u 20.45 sati, a drugu kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra već u nedjelju protiv Mađarske u Budimpešti. Vatreni su još u skupini E sa Slovačkom i Walesom, a prve dvije reprezentacije plasirat će se na Euro.

Komentiraj