ŽELJKO MAVROVIĆ: Boks mora ostati na Olimpijskim igrama

Međunarodni olimpijski odbor odlučio je da će boks ipak biti zastupljen na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor: Media servis

Skandali koji su potresali ovaj sport zahvaljujući Gafuru Rakhimovu, bivšem predsjedniku Međunarodne boksačke federacije, za kojeg se tvrdi da je upleten u trgovinu heroinom, te mu je zbog te sumnje SAD zamrznuo imovinu.

Sportski direktor naše reprezentacije, Željko Mavrović smatra da je dobro što ovaj tradicionalni sport ostaje na Igrama, koji je na listi još od 1904. godine, te da zbog navedenih boksačkih problema pate svi boksači koji imaju san nastupiti na najvećem sportskom natjecanju na svijetu. “Unatoč svim problemima boks mora ostati na Igrama”, poručio je Mavrović u razgovoru Media servis i dodao:

“To je tragedija, malo je reći da je to sramota. Prije par godina na istu temu govorilo se o hrvanju, dana o boksu i kao da žele presjeći korijene olimpijskog sporta. To su dva sporta od četiri koja su startala na OI. Neka izbace nas pa neće biti atletike, boksa i hrvanja pa neka budu samo ovi drugi sportovi. Malo se šalim ali to je nešto što ne mogu percipirati kao razumnu i suvislu ideju”, izlio svu svoju gorčinu za Media servis, Željko Mavrović. AIBA, Međunarodni savez dobio je zabranu organizirati kvalifikacije za nastup na OI, a neće biti ni suorganizator natjecanja na samim Igrama u Tokiju.

“Sve to skupa nije dobro”, rekao nam je naš legendarni boksač. “To je možda poniženje za one koji su u toj priči. Priča se da su to neki ljudi na razini svjetskog kriminala, a tko to je, a tko nije i kakvi su to dečki iz našeg saveza – ja ne želim davati nikakvu ocjenu”, rekao je Mavrović.

U Tokiju iduće godine možda ćemo imati i tri boksača, koji su sjajni, tvrdi Mavrović, a jedno ime je posebno podvukao.  Riječ je o Marku Zeljku u velter kategoriji.

“To je dečko je čudo, majka to samo jednom rađa. Imamo tu boksače koji su već osvajali medalje na velikim natjecanjima, teškaši Marko Milun i Toni Filipi. Oni mogu ostvariti normu za taj turnir, a kad dođemo tamo onda je to posebna priča, jer to su Olimpijske igre”, zaključio je sportski direktor naše boksačke reprezentacije.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!