ŽELI BITI GRADONAČELNICA: Sandra Švaljek održala prezentaciju “Moja vizija Zagreba”

sandra švaljek

Nezavisna zastupnica u Gradskoj skupštini, Sandra Švaljek, održala je prezentaciju pod nazivom “Moja vizija Zagreba”.

Njezin je plan kandidatura za gradonačelnicu Zagreba na idućim lokalnim izborima.

Upozorila je na područja Grada za koja tvrdi da su nužne korjenite reforme.sandra švaljek

“Mišljenja sam da se novac građana ovog grada nikada ne smije koristiti za osobnu političku promociju gradonačelnika. Spremna sam ovom gradu donijeti potrebne promjene i zastupati sve nas koji čvrsto vjerujemo da pravo na bolji standard imamo svi, a ne samo oni bliski lokalnim političkim moćnicima”, rekla je, između ostalog, Švaljek.

Najavila je, u slučaju pobjede, kako će promjene biti od samoga vrha: “Uvijek treba krenuti od vrha, tamo gdje se donose odluke, a one se donose u gradskoj upravi i upravi Zagrebačkog holdinga. Naglasila sam u programu da one trebaju doživjeti ozbiljnu transforamaciju”.

Navodi i kako je područja za rad puno kao i što je puno nezadovoljstva građana.

“Pokazuje se da su građani najviše ogorčeni stanjem u promenu i veliku pozornost pridat ću tome. Samom promjenom načina funkcioniranja gradske uprave i Holdinga omogućit ću da komunalna uprava bude dostupnija, uz pristupačne cijene”, rekla je Švaljek.

Osvrnula se i na suradnju s Bandićem, kojem je bila i zamjenica. “Doista sam vidjela kako stvari izgledaju u gradskoj upravi i brojna područja koja su zapuštena i vape za time da dožive modernizaciju”, kaže. “Mislim da se osoba gradonačelnika previše ističe. On doista mora biti prvi među jednakima i imati uhodan tim i raditi sustavno: svim građanima omogućiti jednak pristup uslugama.”

Vidi i svoju prednost pred Bandićem, jer poznaje, kaže, područja upravljanja gradom i teoretski i praktično.

“Vidim Zagreb kao moderan grad i mislim da mogu donijeti tu modernost. Zagreb doista ne mora zaostajati za drugim gradovima, a ja to mogu osigurati”, jasna je Švaljek.

Ustvrdila je Švaljek i kako do sada nije ni s kim razgovarala oko eventualne neke stranačke podrške njenoj kandidaturi.

“Nestranački sam i nezavisni kandidat”, rekla je. “Ako neka od stranaka u svom internom radu odluči podržati moju kandidaturu, vjerojatno ćemo razgovarati o tome. Prije svega, moja podrška su građani”.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!