ZASTUPNIK TROSKOT: Državni inspektorat je “ekonomska Udba”, koja guši poduzetnike

Zvonimir Troskot, saborski zastupnik Mosta, uputio je oštre kritike na vladinu politiku prema poduzetnicima i obrtnicima pri čemu je Državni inspektorat nazvao “ekonomskom Udbom”.

– Angažiran je Državni inspektorat koji kada se svede na suštinu djelovanja nije ništa drugo nego jedna obična ekonomska Udba koja odlazi na teren i prijetećim stavom guši obrtnike i poduzetnike, kazao je Troskot u raspravi o izmjenama Zakona o fiskalnoj odgovornosti kojim se zakonodavstvo usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije.

Pita gdje je bila fiskalna odgovornost kada se nisu povlačila EU sredstva za obnovu Banovine, ali i kada je uveden porez na ekstraprofit kako bi se pokrpali proračunski manjkovi, kada je trebalo kontrolirati “lokalne šerife koji koriste proračunski novca za prostitutke” i kada je trebalo kontrolirati cijene.

– Gdje ste tada bili ekonomska Udbo, gdje ste majstori, gdje ste junaci, upitao je Troskot, ustvrdivši da “komunističko socijalne mjere korigiranja cijena nitko ne radi, javlja HRT.