ZASTUPNICI DILETANTI KOJI MRZE HDZ: Tako je Plenković nazvao sve koji su rekli “ne” obuci ukrajinskih vojnika

Nakon sjednice proširenog Predsjedništva HDZ-a, Andrej Plenković dao je izjavu, a među ostlim je komentirao glasanje za, odnosno protiv obuke ukrajinskih vojnika na prostoru Hrvatske.

“Ta stigma nedavanja potpore žrtvi ruske agresije pratit će ih dugo. To je poraz, ne Sabora nego onih koji nisu iskoristili svoje pravo o odlučivanju i time su poslali bešćutnu poruku”, rekao je Plenković i dodao:

“Mi ćemo kao Vlada nastaviti podržavati Ukrajinu u svakom smislu kao i dosad. Ovo participiranje u obuci u odnosu na svu pomoć dosad bilo bi simbolično. Analiza zašto je to tako je slijedeća – većina tih zastupnika koji su bili protiv ili se nisu uključivali ima zajednički nazivnik – to su ljudi koji su neidentificirani u smislu da su pridonijeli procesu učlanjivanja Hrvatske u NATO, EU, Eurozonu, Schengen… Lakonski se mogu praviti da je Hrvatska neutralna. Hrvatska nije nesvrstana kao što je bila Jugoslavija niti je neutrana kao Austrija. Drugi element, velika poveznica svih tih stranaka koje nisu glasale za Ukrajinu, a to je ne samo da su stavili u prvi plan podršku Putinu i Rusiji, nego su pokazali i nevjerojatnu mržnju prema HDZ-u i sve što HDZ predlaže. Te dvije stvari u biti su njihovo ogledalo.”

Naglasio je da su učinili štetu međunarodnom ugledu Hrvatske.

“Svi koji ne pomažu Ukrajini, za koji će tjedan od ove Vlade opet očekivati intervenciju cijena struje, plina, naftnih derivata, paketima… Diletanti donose ovakve promašene odluke isključivo zbog mržnje prema HDZ-u ne mareći za odgovornost prema biračima”, rekao je Plenković, kako javlja N1.