ZAŠTO JEŽIĆ NE VRAĆA MILIJUNE: Ne razumijem tu veliku znatiželju – kaže odvjetnik Hanžeković

marijan hanžeković

Odvjetnik Marijan Hanžeković, odgovario je ponešto na pitanja o slučaju Ina-MOL i o tome kada će Robert Ježić konačno vratiti pet milijuna eura.

“Ja ne razumijem tu veliku diskusiju i znatiželju. Zakon sasvim jasno kaže, kad presuda bude pravomoćna i kad u delibacionom postupku prevedena presuda na hrvatski jezik bude nostrificirana”, rekao je Hanžeković, te pojasnio kakva je procedura.

“Nije novac uplaćen Ježiću, već na tvrtku i temeljem simuliranih ugovora, a da bi se s tvrtke mogao isplatiti dalje, mora postojati pravni osnov, a to je samo pravomoćna presuda.

A kad presuda postane pravomoćna, da bi se izvršila u Švicarskoj, mora ju se prevesti na njemački, mora pred švicarskim sudom delibacionim postupkom biti nostrificirana”.

Je li taj novac već potrošen, pitali su novinari. “Otkud ja to znam? Ja sam gospodinu Ježiću odvjetnik u jednom sasvim drugom procesu. Prema tome, s ovim, osim što stalno objašnjavam notorne stvari koje zapravo bi trebali studenti treće godine znati, nemam ništa”, pojasnio je Hanžeković.

O tome kako se Ježića naziva nepouzdanim svjedokom, Hanžeković kaže: “Tko ga naziva nepouzdanim svjedokom? MOL. Arbitraža o tome ne može govoriti. Prvostupanjski i drugostupanjski sud su ga smatrali vrlo vjerodostojnim, Vrhovni sud je potvrdio presudu. Ustavni sud je presudu ukinuo i zato se sve vraća natrag, ali ja ne vidim nikoga relevantnog tko bi mogao osporiti njegovo svjedočenje”.

O tome, stoje li i dalje Ježićevi navodi, Hanžeković je rekao: “Apsolutno.”