ZAŠTO JE SMIJENJEN BORO NOGALO: Inspekcijski nalaz – nema nezakonitosti u radu DB Srebrnjak

Zdravstvena inspekcija nije utvrdila nezakonitosti u radu Dječje bolnice Srebrnjak, što su naveli u nalazu koji je proveden 19. i 20. prosinca uključujući i navodno nadriliječništvo te obavljanje djelatnosti za koje, kažu u Gradu Zagrebu, nije imala odobrenje Ministarstva zdravstva, javlja Jutarnji list.

Izvor: Media servis

Podsjetimo, iz ovog proizlazi i da nema razloga za smjenu donedavnog ravnatelja Bore Nogala. Nije poznato zašto Ministarstvo zdravstva s nalazom isnpekcije nije izašlo u javnost, a u međuvremenu u bolnici je raspisan natječaj za novog ravnatelja.

Neke udruge pacijenata traže hitnu reakciju premijera Andreja Plenkovića i ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Priopćenje Udruge DIGNITAS prenosimo u cijelosti. “Ovim putem kao udruga koja se bavi zaštitom pacijenata tražimo od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra zdravstva da zaštite prije svega najmlađe pacijente i njihove roditelje koji koriste usluge Dječje bolnice Srebrnjak od gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i njegovih suradnika koji očito vrše teror nad ovom bolnicom.

Dr. Boro Nogalo, smijenjeni ravnatelj
Dr. Boro Nogalo, smijenjeni ravnatelj

U Dječju bolnicu Srebrnjak dolaze djeca iz cijele Hrvatske i mjesecima čitaju iz medija kako je netko nad njihovom djecom vršio nadriliječništvo, da bi jučer također iz medija saznali da to nije istina i da su doktori cijelo vrijeme govorili istinu.

Zapitajte se svi skupa kako su se osjećali svi roditelji čija djecu su koristila usluge Dječje Bolnice Srebrnjak ne znajući pravu istinu da li su njihova djeca dobila najadekvatniju medicinsku skrb i liječenje. Ovim putem zahtijevamo prije svega od Ministra zdravstva, ali i premijera da zaustave ovakvo ponašanje i da se izađu u javnost s cijelim inspekcijskim nalazom, ali i da se zaštite najmlađe pacijenti ove bolnice, jer očito nitko o njima nije razmišljao dok se redom nanosila šteta doktorima u toj bolnici.

U ovom slučaju zato što se radi o maloljetnim pacijentima svi roditelji zaslužuju pravu istinu o ovoj bolnici, a ne da svaki dan žive u strahu i da se sami pitaju što je prava istina”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!