ŽARKO PUHOVSKI: Plenković neće mijenjati vladu dok god to može

Čini se da HDZ nema problema samo unutar stranke. Prema pisanju Jutarnjeg lista, ozbiljno se spekulira da bi moglo doći do male rekonstrukcije Vlade.

Izvor: Media servis

Kao razlog navode mogući izbor ministrice Marije Pejčinović-Burić na čelno mjesto u Vijeću Europe.

Politički analitičar Žarko Puhovski za Media servis je rekao da su ovi, kako kaže, tračevi nastali zbog pogrešnog tumačenja rezultata euroizbora.

“Meni se čini da je taktika gospodina Plenkovića da se Vlada ne mijenja koliko god je dugo moguće ako baš ne bude prisiljen time da, recimo, ministrica vanjskih poslova dobije funkciju u Vijeću Europe, to je još upitno, iako je moguće. Dok ne bude prisiljen, premijer ništa neće mijenjati”, smatra Puhovski.

​Ne vidim razloge za potrese u HDZ-u, poručuje Puhovski.

“Gospodin Plenković i društvo će morati biti oprezniji u obračunu s gospodinom Brkićem, ako do toga dođe. Ovo drugo će biti odgođeno što je pokazala pristojnost Stiera u razmjeni mišljenja s Plenkovićem”, objasnio je Puhovski.

U isto vrijeme, HDZ-ov koalicijski partner HNS poziva liberalne stranke na okupljanje, a ističu da bi kao kandidata takvih stranaka na predsjedničkim izborima voljeli vidjeti bivšeg SDP-ovog premijera Zorana Milanovića. Evo što o tome kaže Puhovski:

“HNS je trgovinska stranka, ona će ostati vezana uz one koji imaju moć, a to znači uz HDZ. Nikakvih tu promjena, po mom sudu neće biti, osim eventualno na predsjedničkim izborima. Tu svi čekamo, napeti kao puška, što će odlučiti gospodin Milanović i hoće li se kandidirati.”

Komentiraj