ZAPELA TRŽNICA DUBEC: “Bit će gotovo, kad bude gotovo” – kažu odgovorni

Iako je krajnji rok za otvorenje tržnice, površine 6.000 četvornih metara, odavno prošao, kraj građevinskih radova, koje grad financira s oko 8 milijuna kuna vlastita novca, još nije ni na vidiku.

Piše: Branimir Fagač

Stanko Gačić, voditelj Tržnica Zagreb, početkom ožujka najavio da će radovi sigurno biti gotovi za najkasnije dva mjeseca, obečavši otvorenje placa uz glamouroznu modnu reviju, no prazni objekt pored okretišta Dubec svjedoče da nešto nije baš kako treba.

“Pa nije otvoren. Biti će otvoren kada sve bude gotovo. Nakon završetka građevinskih radova na red dolazi uporabna dozvola, a potom će se raspisati natječaj i početi najam prostora. Dakle, kada sve bude gotovo onda će biti” kazao je Miroslav Pupić Bakrač, glasnogovornika Tržnica Zagreb.

Dodaje, onako usput, da tek kad sve, gore navedeno, bude završeno kreće iznajmljivanje, jer ‘ljudi’, bez uporabne dozvole ne mogu dobiti minimalne tehničke uvjete koji su im nužni.

Glasnogovornik Tržnica pritom je, vjerojatno, mislio na razočarane i gnjevne obrtnike s Borongaja, izuzetno nezadovoljne posljednjim događanjima, čiji je premještaj Gradska skupština izglasala još u srpnju 2016. godine.

Nadalje, Gačić je nedavno rekao da bi ‘prema terminskom planu koji je dao izvođač, svi radovi trebali biti gotovi do 15. travnja’, a da će do 1. svibnja tržnica Dubec najvjerojatnije biti otvorena.

No, zašto su odgovorni u Tržnicama i Gradu najavljivali glamourozno otvorenje, ako su već tada bili svjesni činjenice da će se radovi dobrano odužiti?

“Pa bilo je govoreno da će Prvi svjetski rat završit prije nego je počeo. Bit će gotovo, kad bude gotovo”, Freudovski je na kraju zaključio glasnogovornik Pupić Bakrač.

Pitanje je, što je zapelo u Dubcu? Jesu li u Tržnicama Zagreb zaista tako nesposobni, u što ne želimo vjerovati, ili je posrijedi nešto drugo, nešto puno veće?