ZAMJENIK GRADONAČELNIKA ZAGREBA: Radi se sanacija zgarišta u Berislavićevoj

Požar koji je jučer navečer buknuo na krovištu zgrade u centru Zagreba, u Berislavićevoj ulici je pod kontrolom i nema ozlijeđenih, potvrdio je za Media servis zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba Siniša Jembrih.

Uzrok požara utvrdit će policija nakon očevida, koji će početi tek kada se ohladi mjesto požara, što je moguće već sutra, rekao nam je Jembrih.

“Jučer oko 22 sata smo primili više dojava građana o požaru u Berislavićevoj ulici. Dolaskom na mjesto intervencije, potvrđeno je da se radi o požaru krovišta veličine 30 x 12 metara. Na teren je upućen veliki broj vatrogasaca, zbog jačine požara, ali i vremenskih uvjeta, da zaštitimo svoje vatrogasce, da ih možemo rotirati, budući da su morali raditi u teškim uvjetima. Ukupno je upućeno 19 vozila i 55 vatrogasaca tijekom cijele noći”.

Požar u središtu Zagreba stavljen je pod kontrolu sinoć već oko 23 sata, nastavlja naš sugovornik.

“Sada je na terenu jedno vatrogasno vozilo koje vrši zadnje kontrole požarišta, a ozlijeđenih osoba nema. Osim tog krovišta, požar se proširio na jedno susjedno krovište na desetak kvadrata i u jednu prostoriju ispod, na tri kvadrata, u jedan odvjetnički ured”.

Stanari iz zgrade od nadležnih službi nisu zatražili pomoć oko smještaja, zaključio je Jembrih.

Na mjestu požara sinoć je bio i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

“Stanari su evakuirani, u zgradi ima nešto stanova i poslovnih prostora, zasad nitko nije zatražio zamjenski smještaj, grad Zagreb stoji na raspolaganju ukoliko bude potrebe za tim. Dio vode prilikom gašenja probio je u stan na 1. katu ispod, što je uobičajeno. Sada se radi raščišćavanje prostora i sanacija zgarišta.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!