ZAISKRILO U SABORU: Okršaj Vrkljana i Jandrokovića – tko su djeca komunizma?!

Uoči rasprave o Prijedlogu zakona o poticanju ulaganja saborski zastupnici su ovotjedno zasjedanje započeli slobodni izjašnjavanjem u ime klubova.

Izvor: Media servis

Iako je u sabornici tek nekoliko zastupnika, Milan Vrkljan iz Kluba Za pravednu Hrvatsku užario je atmosferu i naljutio HDZ-ovce, ali i prozvao cijeli politički vrh.

Govoreći o ocjeni Ustavnog suda o referendumskim pitanjima MOST-a o COVID potvrdama i Stožeru, rekao je da je prouzrokovana politička, gospodarska i demografska kriza u zemlji. Zapitao se kome ta kriza odgovara, pa opleo po svima redom:

”Danas predsjednik Republike Hrvatske, premijer Vlade Republike Hrvatske, predsjednik Sabora Republike Hrvatske, predsjednik Ustavnog suda i svi suci Ustavnog suda su djeca komunističkih moćnika ili su sudjelovati u samom radu i životu komunističke Hrvatske Jugoslavije. Da ne govorimo o ministrima, zastupnicima i raznim institucijama u Republici Hrvatskoj”.

Između ostalih, prozvani predsjednik Sabora Gordan Jandroković nije se mogao suzdržati i upozorio je Vrkljana da nije prvi put da iznosi neistine sa saborske govornice.

“Da meni kažete da sam dijete komunizma, to Vam neće proći jer nitko o u mojoj obitelji u užoj i široj nije bio u partiji. S tim klevetama odite na svoje mjesto i pričajte ih okolo, a ne sa saborske govornice. Dobivate opomenu. Znam što govorim. Možete govoriti o drugima, nek se brane, ali nećete govoriti meni da sam dijete komunizma. Provjerit ću malo da vidim gdje ste Vi bili do 1990-ih godina. Ne bih se iznenadio da ste bili u partiji. Tipičan ste primjerak”, rekao je Jandroković.

”Ja sam bio u Hrvatskoj vojsci, a gdje ste bili Vi. Imali ste godina za vojsku”, nadovezao se Vrkljan.

Skočio je odmah i HDZ-ovac Branko Bačić koji je zatražio povredu Poslovnika zbog vrijeđanja saborskih zastupnika.

“Nije mi jasno otkud njemu podaci o životopisima roditelja pojedinih dužnosnika u HDZ-u. Može se otvoreno postaviti pitanje je li on možda bio doušnik, član ili službenik UDBA-e kad tako suvereno iznosi podatke o ljudima iz vremena komunističkog sustava”, izjavio je Bačić.”Ne bih znao. Pitajte ga u četiri oka, možda Vam prizna. Ovako vjerojatno neće”, rekao je Jandroković.