ZAGREB POZIVA NA SLASTICE: Coffee and Choco Fest na glavnom gradskom trgu

trg bana jelačića, ban jelačić, zagreb

Zagreb Coffee and Choco Fest počinje u četvrtak na glavnom gradskom trgu. U subotu je organiziran cjelodnevni zabavni program s nastupima djačjih zborova i estradnjaka. Izlagači na festivalu su iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a ponuda je ove godine najbogatija do sada.

Direktorica festivala Sanja Bančević Medenica za Media servis kaže:

“Imamo festivalski paviljon s izlagačima. Unutra ima 30-ak izlagača, a vanjski dio s malim ugostiteljskim kućicama s ponudama krafni, palačinki, vafla, i slično. Imamo srce za slikanje, veliko srce od tri metra, gdje se svi mogu zagrliti i napraviti poznate selfije.”

Zagreb Coffee and Choco Fest počinje u četvrtak na glavnom gradskom trgu. Direktorica festivala Sanja Bančević Medenica:”Imamo festivalski paviljon s izlagačima. Unutra ima 30ak izlagača, a vanjski dio s malim ugostiteljskim kućicama s ponudama krafni, palačinki, vafla, i slično. Imamo srce za slikanje, veliko srce od tri metra, gdje se svi mogu zagrliti i napraviti poznate selfije.”

U subotu je organiziran cjelodnevni zabavni program s nastupima djačjih zborova i estradnjaka. Izlagači na festivalu su iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a ponuda je ove godine najbogatija do sada:”Imat ćemo jednog proizvođača iz Slovenije koji radi sirovu čokoladu. To je popularno, pogotovo za one koji paze na zdravu prehranu: bez glutena, bez laktoze, bez dodatnih sladila. Zatim imamo mađarski brend koji ima ručno rađene čokolade s kakaovcem s Madagaskara, lješnjacima sa Sicilije i prvoklasnim proizvodima.”

U ponudi će se naći čokolade s raznim dodacima:”Sa lavandama, crvenim paprom, ruzmarinom, dalmatinskim začinima…”

Ove godine naglasak je na umjetničkom programu, pa su organizirani brojni koncerti, ali i radionice i prezentacije. Jednu će održati slastičarka Dragica Lukin:

“U subotu će cijeli dan raditi čokoladne skulpture, tako da će se cijeli dan moći vidjeti proces izrade skulpture od čokolade. Bit će i zanimljiv putopis ‘Kava u JI Aziji‘ kao crno blago koje se koristilo kao sredstvo za plaćanje. Imamo prezentaciju o psihološkom utjecaju čokolade i kave na naš organizam…”

Bit će tu i radionica sljubljivanja vina, rakija i čokolade, za koju se potrebno unaprijed prijaviti, a zanimlljiv program pripremili su gosti festivala, srednjoškolci iz Šibenika:”Tema je molekularna gastronomija. Radit će čokoladne špagete i nekakve kuglice tipa kavijara. Radi će se prezentacija na licu mjesta. Radionica je u četvrtak od 14 do 15.30, a u petak od 12 do 14 sati.”

Zadnji dan festivala pada na Valnetinovo i posvećen je najmlađima koji će moći sudjelovati u brojnim radionicama:
“Radit će se mnoge lijepe stvari kao što su magnetići za hladnjake u obliku čokolade i šalice kave, zatim čestitke za Valentinovo. Kulinarske radionice će biti, na primjer: jednostavan desert od zobenih pahuljica, grožđica i banana, banana uvaljana u čokoladu…Bit će sve umrljano čokoladom.”

Ulaz na Festival kao i sudjelovanje u svim radionicama je besplatno, a što se tiče cijena proizvoda, organiatori kažu:
“To jesu pretpostavljam malo veće cijene s obzirom da se radi o ručno rađenoj čokoladi, ali sve cijene su festivalske, znači da su svi izlagači spustili svoje cijene i dali nekakve posebne popuste tako da će svatko naći nešto za sebe. ” Detalji o festivalu su na njihovim Facebook i web stranicama.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!