ZA POKOJNOG MISLAVA BAGU: Danas komemoracija, posljednji ispraćaj sutra

Komemoracija za preminulog višestruko nagrađivanog novinara, reportera i urednika Nove TV Mislava Bage održat će se danas u 11 sati, u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu.

Komemorativni skup u ponedjeljak je otvoriti Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV:

Na skupu su se okupljenim kolegama, prijateljima, članovima obitelji obratili i Ksenija Kardum, direktorica informativnog programa Nove TV, Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, te Maja Sever, televizijska urednica, novinarka, predsjednica Sindikata novinara i predsjednica Europske federacije novinara.

“Opraštamo se od jedinstvenog barda hrvatskog novinarstva”, rekao je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV. Bio je izniman kolega i suradnik, to zna najbolje njegova redakcija. Falit će nam Mislav, njegovo izvještavanje, njegovo baratanje brojkama, njegovi intervjui u kojima je beskompromisno tražio odgovor, bilo je to u suprotnosti s njegovim nježnim karakterom, prenosi Dnevnik.hr.

“Užasno mi je teško stajati ovdje”, rekao je Hrvoje Zovko, Mislavov prijatelj, novinar i predsjednik HND-a. “Užasna je bol i tuga ovdje stajati, srce me boli od tuge za tobom, moj Bagić”, rekao je Zovko i naglasio kako će dugo proći vremena da se pojavi netko tko je približno takav kao Mislav Bago.

“Političari koji mu sada odaju počast, strahovali su od Mislava Bage, on je bio novinarčina s velikim N, jedan i jedini, svojim je radom promijenio način izvještavanja, s nepunih 30 godina, a opet na kraju dana, skromna duša i prijatelj”. Užasna je poruka da te više nema i da u našoj grupi Vetrani nećemo izmijeniti niti jednu poruku s tobom, kao da je netko otkinuo dio mene. Zbogom Bagiću, srce jedno, ponosan sam što sam bio tvoj prijatelj”, kazao je Zovko.

“Raspala sam se, i psihički i fizički”, rekla je Maja Sever, novinarka i urednica i Mislavova velika prijateljica. “Naš nježni dječak, naš kralj plesnog podija, svi znate tog našeg Bagu sa onim njegovim smješkom u kutu svojih usana”.

“Znatiželjan, zainteresiran, novinar koji sve zna kuži, sve kuži, a ispod toga je bio jedna nježna duša, dirljivo pažljiv prema našim klincima, a ljubav je znao pokazati nekim nezgrapnim gestama kojima smo se poslije svi smijali”, ispričala je Maja Sever.

“Kolegiji u kvartu, sjedili smo i smijali se do suza”, prisjetila se. “U poslu je razotkrivao igre, a u kvartu od toga radio show i smijuriju”.

“Da sam ga pitala što ću reći danas, rekao bi ‘pričaj kroz sličice, kroz ono što ljudi ne znaju, tako će biti zanimljivo”, rekla je  direktorica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum. “Ono zbog čega je njegov odlazak još teži jesu vrijednosti koje je Mislav njegovao. Prvi je dolazio u redakciju, a onda bi tijekom dana svima slao ponude za gablece, organizirao bi palačinke, štrudle, njegova je baka uvijek u redakciju slala pite, kolače i Mislav bi bio stretan i zbog svoje bake i zbog redakcije”, prisjetila se Kardum. “Na kraju dana nazvao bi sve koji su radili, sve novinare, urednike, da im se zahvali i pita jel sve bilo uredu”, rekla je. “Bio je malo smušen, njegove odjeće ima po cijeloj redakciji”, prisjetila se Mislava direktorica.

Podsjećamo, novinar i urednik Nove TV Mislav Bago preminuo je u četvrtak, 18. kolovoza u 49. godini života.

Ispraćaj će se održati sutra u 14 sati na Krematoriju.